test
icons_antistatische

Antistatische veiligheidskleding

Antistatische veiligheidskleding is vereist zodra een medewerker wordt blootgesteld aan een omgeving waar vonken een explosie of vuur kunnen veroorzaken. Door het dragen van deze veiligheidskleding is het mogelijk om te werken onder brand en explosie gevaarlijke omstandigheden. Rofa gebruikt een conductive carbon vezel die haar vlamvertragende kleding permanent antistatische eigenschappen verleent. Bovendien garandeert Rofa dat de antistatische werking van deze kleding haar gehele levensduur werkzaam blijft. En is deze vezel tevens in staat om de statisch elektriciteit, dankzij de ioniserende werking, aan deeltjes in de lucht af te geven.

Voor wie is antistatische werkkleding noodzakelijk?

Denk hierbij onder andere aan medewerkers bij:
- Benzinestations
- Bestuurders van benzinecontainers
- Molens waar meel wordt gemalen
- Schoonmaakbedrijven
- Chemische en petrochemische industrie en aanverwante bedrijven

Proban, Modacryl en Nomex van Rofa

buncefieldbuncefield antistatische kledingRofa, dé fabrikant van antistatische veiligheidskleding, vervaardigt haar kleding van de beste kwaliteit Proban, modacryl en Nomex. Om de veiligheidskleding permanent antistatisch te maken gebruikt Rofa uitsluitend conductive carbon.

De EN 1149 voor antistatische veiligheidskleding

Om door te gaan voor antistatische veiligheidskleding moet werkkleding aan een aantal voorwaarden voldoen. De Europese wetgeving heeft hierover een aantal normen vastgelegd. Zo moeten de antistatische eigenschappen van het textiel op het gehele kledingstuk zijn toegepast. Kijk voor meer informatie bij Normering.

Voorbeeld levensreddende werking vlamvertragende veiligheidskleding

Op 11 december 2005 vond op het brandstofdepot Buncefield, in de Britse stad Hemel Hempstead nabij de luchthaven London Luton, een explosie plaats. Deze catastrofe werd veroorzaakt door een gaslek in combinatie met één enkele kleine vonk. Hierbij raakten 43 mensen gewond. Er vielen daarentegen geen doden. Behalve de wonden mankeerden de slachtoffers niets. Dat hadden ze te danken aan de vlamvertragende werkkleding die in dergelijke gevallen levensreddend is. De oorzaak van de catastrofale vonk is nooit definitief achterhaald. Mogelijk werd het door niet antistatische kleding veroorzaakt.

Voor meer informatie neemt u contact op met Safety Outfit, uw leverancier.