test
icons_chem

Veiligheidskleding die beschermt bij zuur en chemicaliën

Werkkleding moet voldoende beschermen en de veiligheid van medewerkers garanderen. Wanneer er zuur of chemicaliën aanwezig zijn hebben we te maken met verschillende risiconiveaus. Safety Outfit heeft een ruim assortiment veiligheidskleding. Van compleet gasdichte pakken tot multinorm veiligheidskleding.

Zuur en chemicaliën veiligheidskleding EN 13034

De eigenschappen van veiligheidskleding vertonen veel overeenkomsten. Maar verschillen zijn er ook. Kleding met de Europese Norm (EN) 13034, die bescherming biedt tegen de meeste verdunde zuren en chemicaliën, is extra afgewerkt met een FC finish. Dit zorgt ervoor dat vloeistof van de kleding afloopt zodat het gevaar afneemt. Blootstelling aan gevaarlijke stoffen is zo veel minder riskant.

Wanneer bent u beter af zonder vlamvertragende veiligheidskleding?

Uiteraard voldoet Nomex, modacryl en multinorm Proban aan deze norm. In veel gevallen zijn de vlamvertragende eigenschappen echter niet nodig. Er zijn zelfs situaties denkbaar waarbij u beter af bent in werkkleding zonder vlamvertragende eigenschappen. Wanneer er geen gevaar op brand of explosie is bijvoorbeeld. Kleding die enkel en alleen bescherming biedt bij zuur of chemicaliën heeft namelijk een veel langere beschermende werking dan vlamvertragende kleding. Bovendien merkt u het verschil ook in de prijs.

Laat u goed informeren over de juiste veiligheidskleding

zuur en chem pakHoe complexer de risico's, hoe belangrijker het dragen van de juiste beschermende kleding. Met name wanneer het om zuur en chemicaliën hoger dan typ 6 gaat (gecombineerd met vlamvertragendheid), is de drager gebaat bij een goede voorlichting. Neemt u daarom contact op met Peter Bloksma, dé specialist in vlamvertragende en veiligheidskleding. Hij vertelt u graag hoe u zorgt voor veilige werkomstandigheden. Samen met hem komt u tot een weloverwogen keus.

Voor meer informatie over de verschillende normen kijk hier