test
icons_hitte

Hitte exponerende vlamvertragende veiligheidskleding

Speciaal voor medewerkers die worden blootgesteld aan hitte, open vuur of explosiegevaar, heeft Safety Outfit vlamvertragendekleding van Rofa in het assortiment. Deze hitte exponerende kleding staat zeer hoog aangeschreven en voldoet aan de EN ISO 11612 (oud EN 531) norm zoals bepaald door de Europese wetgeving. Rofa biedt u veiligheidskleding naar EN ISO 11612 (oud EN 531) uit verschillende stofsoorten zoals Nomex, Proban en Modacryl.

Waarom vlamvertragende kleding met EN ISO 11612 (oud EN 531)keurmerk beschermt

Zodra de kleding in aanraking komt met hitte of vuur:
- brandt het niet verder
- vormt het geen gaten
- smelt of drupt het niet
- vormt een barrière tegen de hitte

Nomex Quality Partner (NQP) van DuPont

NQP_LabelVlamvertragende kleding van Rofa beschermt maximaal. Vlamvertragende kleding met EN ISO 11612 (oud EN 531) keurmerk voldoet aan de basisvoorwaarden voor hitte exponerende veiligheidskleding. De bescherming die Rofa biedt is vele malen groter. Deze kleding is veelal vervaardigd van Nomex. Een kunststofvezel vervaardigt uit aardolie van de firma DuPont. Deze onbrandbare kunstvezel NQP logo wordt gebruikt voor heel veel textiel oplossingen waarbij gevaar is voor vuur en of explosie.

De Autocoureur, Jos Verstappen droeg bijvoorbeeld een Nomex Overall bij zijn brand in 1994 op Hockenheim. Maar ook brandweerkleding wordt vervaardigt uit Nomex. De toepassing die Rofa uit Nomex maakt, wordt speciaal geproduceerd voor werknemers die onder vuurgevaarlijke omstandigheden hun werk moeten doen.

Om te garanderen dat kleding van Nomex ook daadwerkelijk aan de allerhoogste eisen voldoet, heeft vezel- en textielproducenten DuPont een extra keurmerk in het leven geroepen, de Nomex Quility Partner(NQP). De kleding wordt dan op verschillende punten door DuPont gecontroleerd, o.a. Thermo-Man, een brandsimulatie op levensgrote pop en Arcman een vlamboog explosie simulatie. De kledinglijn van Rofa heeft NQP op alle producten vervaardigd uit Nomex.

Safety Outfit informeert u hierover graag. Neemt u daarom contact op voor een vrijblijvend gesprek.hitte exponerend

057

De voordelen van NQP van Rofa op een rij:

- Betere bescherming dan de Norm
- Sterker en een betere weerstand tegen hitte
- Krimpvrij en hoge kleurechtheid
- Antistatisch - Lichtgewicht en soepel
- Lange levensduur
- Hoog draagcomfort

Let op!
Net als bij laskleding is ook deze norm onlangs vervangen. EN 531 werd EN ISO 11612 en geldt voor de hele wereld. Dit is met name belangrijk wanneer uw werknemers werkzaamheden verrichten buiten Europa.

Voor meer informatie over veiligheidskleding die voldoet aan EN ISO 11612 (oud EN 531) norm klik hier

Voorbeeldfilmpjes:

Klikt u hieronder op een afbeelding om het desbetreffende filmpje te bekijken
Voorbeeld normale werkkleding zonder bescherming, geen norm:
Voorbeeld beschermende kleding Nomex® comfort NQP volgens EN ISO 11612 (oud EN 531):
Bescherming tegen vloeibaar metaal: