test
icons_las

Laskleding EN ISO 11611 (oud EN 470) van Rofa veiligheidskleding

De laskleding in het assortiment van Safety Outfit is van het merk Rofa. Dé fabrikant voor veiligheidskleding die bescherming biedt tegen hitte en vuur. Laskleding van Rofa is gemaakt van zeer hoogwaardige katoen en katoenen mengingen die vlamvertragend zijn gemaakt door middel van het Proban proces. Hiermee voldoet Rofa ruimschoots aan de EN ISO 11611 (oud EN 470) norm, de door de Europese wet voorgeschreven minimale eisen. Grote Duitse lasbedrijven en scheepswerven, vertrouwen al meer dan 30 jaar op de kwaliteit van de Rofa laskleding. Niet uitsluitend vanwege de veiligheid van de lasser maar zeker ook vanwege de extreem lange levensduur van de geprobaniseerde laskleding.

Proban soft textiel voor laskleding met meer draagcomfort en betere bescherming

Proban is een kwalitatief hoogwaardig procédé, dat textiel vlamvertragende eigenschappen verleent. Ook bij langdurig en herhaaldelijk wassen en drogen. Laskleding van Rofa is daardoor bijzonder veilig en uitermate comfortabel.

Rofa test bovendien als enige haar stoffen voor laskleding op het gebruik van slijpen. Hoewel dit een veel voorkomende werkzaamheid is bij lassen, komt het gevaar hiervan niet voor in de EN ISO 11611 (oud EN 470) norm. Bij slijpen of flexen komen minuscuul kleine gloeiende metaaldeeltjes vrij die door bijna alle stoffen heen gaan. Niet alleen kunnen deze metaaldeeltjes de huid van werknemers binnendringen, het brengt ook veel schade toe aan de stof waardoor deze zeer snel gaten vertoont.

Met name zwaardere laskleding van Rofa voorkomt dat vonken op de huid komen. Bovendien hebben de kleine metaaldeeltjes veel minder invloed op de stof, waardoor de levensduur enorm wordt verlengd. Rofa veiligheidskleding, vervaardigd van Proban, is ook nog eens bijzonder soepel. Hierdoor is het, ondanks het zware gewicht, prettig in het gebruik.

Alle voordelen van Proban Laskleding van Rofa op een rij:

- krimpvrij door sanforiseren
- ademend textiel
- lange levensduur
- hoge kleurechtheid
- individueel getrenste zakken
- industrieel wasbaar
- permanent vlamvertragend
- extreem soepel

Let op!
De EN 470 norm werd onlangs vervangen door de wereldwijd geldende EN ISO 11611 norm voor laskleding.

Voor meer informatie over veiligheidskleding die voldoet aan EN ISO 11611 (oud EN 470) norm klik hier