test
icons_vlamboog

Vlamboog veiligheidskleding

Een vlamboog is een explosie van elektriciteit. Lassen is een voorbeeld van een gecontroleerde vlamboog. Het grote verschil met de EN ISO 11612 (oud EN 531) norm zit hem in de temperatuur. De temperatuur van een vlamboog kan oplopen tot wel 30.000 graden celsius. terwijl een vlam "slechts" 1200 graden celsius is. De eisen die gesteld worden aan vlamboog veiligheidskleding zijn hier dan ook op aangepast. In het assortiment van Safety Outfit vindt u kleding van Rofa, dé fabrikant van werkkleding die aan heel veel veiligheidsnormen voldoet.

Rofa vlamboog veiligheidskleding en de EN 61482 (oud ENV 50354) & RWE Eurotest

De Europese Norm (EN) voor veiligheidskleding staat garant voor een basisveiligheid bij bepaalde specifieke werkzaamheden. De Duitse energieverzorger RWE vindt deze norm niet voldoende en ontwikkelde in samenwerking met Rofa veiligheidskleding die getest is op het vrijkomen van veel meer energie dan de Europese normering voor vlamboog. De RWE Eurotest. Rofa voldoet ruimschoots aan deze toegevoegde criteria. Het bijzondere aan dit product is dat het geen afbreuk doet aan de draagbaarheid. Draagcomfort is iets waar Rofa, naast veiligheid en levensduur, altijd veel aandacht aan besteedt. Dankzij de jarenlange ervaring was Rofa in staat om aan deze hoge eis van RWE te voldoen.

Naast de Europse Normeringen kan Safety Outfit u ook voorlichten over De Noord Amerikaanse Norm NFPA 70E standard. Hierbij wordt gemeten naar ATPV (Arc Thermal Performance Value). Een rekenkundige omrekening van ATPV naar EN 61482 is simpelweg niet mogelijk. Beide testen zijn daarvoor gewoonweg te verschillend. Belangrijkste verschil is dat de ATPV een zogenaamde open air test is en de EN 61482 een Box-test is. Bij de Box-test wordt de kracht van de explosie in een bepaalde richting gestuurd. Wat betekent dat alle kracht van de explosie recht op de testkleding afgestuurd wordt. Bij de ATPV Test kan de kracht van de explosie alle kanten op. Ook is ATPV uitsluitend een test van de stof en de EN 61482 een test van zowel de stof als ook van het hele kledingstuk. Bij de ATPV wordt uitsluitend de stralingwarmte gemeten bij de EN 61482 wordt het kledingstuk naast op stralingwarmte ook op convectie hitte en heel belangrijk op vrijkomend Plasma getest. vrijkomend Plasma kan namelijk de kleding doen scheuren, waardoor de hitte rechtstreeks toch nog op de huid kan komen.

jacke_rweVlamboog Jacket Rofa gebruikt zowel Proban, Nomex als Modacryl voor vlamboog veiligheidskleding. Voor meer informatie over de beste stofsoort voor uw omstandigheden en gevaren, neemt u contact op met Peter Bloksma.

Proban soft textiel voor laskleding met meer draagcomfort

Proban is een kwalitatief hoogwaardig procédé, dat textiel vlamvertragende eigenschappen verleent. Ook bij langdurig en herhaaldelijk wassen en drogen. Vlamboog veiligheidskleding van Rofa is daardoor bijzonder veilig en uitermate comfortabel. Bovendien blijft kleding vervaardigd van Proban ook na vaak wassen bijzonder soepel zodat het prettig is in het gebruik.


Waarom veel Duitse bedrijven kiezen voor Rofa vlamboog veiligheidskleding

- Rofa veiligheidskleding is veilig én comfortabel
- Industrieel wasbaar
- Het biedt veel meer dan alleen de wettelijke bescherming
- Het heeft een langere levensduur
- De kleding is permanent vlamvertragend en antistatisch

Voor meer informatie over veiligheidskleding die voldoet aan EN ISO 11612 (oud EN 531) norm klik hier

Klik op de afbeelding voor een voorbeeldfilmpje van de Rofa vlamboog veiligheidskleding: